Kom ihåg, kom ihåg Bitcoin-tankar i september: Kraken-rapporten

Kraken förutspår att Bitcoin kommer att ge en negativ utveckling för september innan han återgår till ‚aggressiv volatilitet‘

I sin volatilitetsrapport från augusti 2020 har USA-baserade kryptovalutautbyte Kraken förutsagt att september kommer att ge alltför negativ avkastning för Bitcoin ( BTC )

De rapporten konstaterar att historiskt sett är September Bitcoin värsta presterande månad med en genomsnittlig avkastning på -7%. Det påpekar att eftersom Bitcoin Era har underpresterat sina genomsnittliga avkastningar under de flesta månaderna 2020, var denna månads resultat sannolikt ännu sämre än vanligt.

Trots de baisseartade utsikterna på kort sikt identifierar rapporten några glimtar av hopp, inklusive att en rekordandel av Bitcoins utbud inte har flyttat på mer än 12 månader – med Kraken att „historiskt sett har denna dynamik förutspått en ny tjurmarknad . ”

Rapporten tillägger att Bitcoin sannolikt kommer att se aggressiva fluktuationer när marknaderna flyttar längre bort från Juli: s lokala låga eller „undertryckta ficka“ för volatilitet:

Tolv gånger tidigare har Bitcoins årliga volatilitet bottnat mellan 15% och 30% innan den i genomsnitt klättrade till 140% och återvände + 196% under 94 dagar. I slutet av augusti har 38 dagar gått sedan den volatilitetsnivå på 23% som fastställdes den 24 juli, med volatilitet som steg till 44% och prisökning + 25%

”Så historien indikerar att vi kan ha gott om utrymme för högre volatilitet och vinster under de kommande månaderna”, förklarar rapporten

Kraken konstaterar också att september historiskt sett har producerat den svagaste volatiliteten i genomsnitt, vilket tyder på att BTC kanske inte ser accelererad volatilitet förrän minst fjärde kvartalet 2020.

Krakens kristallkula är dock inte nödvändigtvis en tillförlitlig guide för framtida händelser, med börsen som nyligen förutspådde att en BTC-rally på mellan 50% och 200% var nära förestående den 10 augusti – när Bitcoin handlade för mellan 11 500 $ och 12 000 $, bara 500 $ från den lokala toppen som föll ut de senaste 20% retracement.

Rapporten konstaterar att augusti också såg att Bitcoins korrelation med guld pressades in i en ny rekordhög nivå på 0,97 innan den kraftigt sjönk tillbaka till 0,25.

Bitcoin gav också hög korrelation med S&P 500 under större delen av augusti. Efter att ha lagt upp en lokal topp på 0,84 kraschade korrelationen mellan BTC och S&P 500 ner till minus 0,02, vilket tyder på att Bitcoin kan bryta sig loss från metatrenden på de äldre marknaderna.