Crypto Week in Recensie: Twitter Twitter Twittertracking na Bitcoin (BTC) oplichterij

Deze week werden Elon Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, voormalig Vice President Joe Biden, en andere Twitter (TWTR) accounts met een blauw selectievakje naast hun namen gehackt. De gecompromitteerde gebruikers tweetten allemaal een variant van het volgende: „Ik geef terug aan de gemeenschap. Alle Bitcoin die naar mijn adres hieronder wordt gestuurd, wordt dubbel teruggestuurd.

In reactie op het incident blokkeerde Twitter onmiddellijk berichten van geverifieerde gebruikers om te voorkomen dat de hackers meer Bitcoin (BTC) zouden bedriegen. Het bedrijf lijkt ook de mogelijkheid te hebben uitgeschakeld om reeksen cijfers en letters te delen die Bitcoin of andere cryptocurrencies portemonnee-adressen zouden kunnen zijn. De overtreding op woensdag leidde ertoe dat Twittergebruikers meer dan $100.000 naar de Bitcoin-adressen van de oplichter stuurden.

Hoewel niemand in het openbaar de verantwoordelijkheid heeft genomen voor de overval, lieten de hackers wel een verborgen plekje achter in de Bitcoin-adressen. Ze lezen samen: „U neemt risico’s als u (sic) Bitcoin gebruikt voor uw Twitterspel. Bitcoin is traceerbaar. Waarom niet Monero?

De FBI kijkt nu actief naar de situatie en is naar verluidt bezorgd over hoe makkelijk het was om in het systeem van Twitter te infiltreren door wat een mid-level medewerker lijkt te zijn die toegang had tot de administratietools van de site.

Het onfortuinlijke incident verlicht een langdurige inspanning van oplichters om geld te stelen van onschuldige mensen door gebruik te maken van de blokketen van Bitcoin. Als een gebruiker eenmaal geld naar een anoniem adres stuurt, kan de transactie worden gevolgd, maar zelden worden teruggedraaid of getraceerd naar de dader.

Hopelijk zijn meer mensen zich bewust van deze oplichterij en is de kans kleiner dat ze Crypto Trader naar onbekende adressen sturen. Ik weet niet of ik dit moet zeggen, maar voor het geval dat, zal Voyager u nooit vragen om ons een Bitcoin te sturen in ruil voor een beloning!

Grayscale Breaks New Record

Grayscale meldde een ander recordbrekend kwartaal, met totale investeringen op het platform van 905,8 miljoen dollar.

Volgens Grayscale was het merendeel van de investeringen afkomstig van institutionele beleggers (85%). Bitcoin is ook de meest populaire investering, met de Grayscale Bitcoin Trust die gemiddeld 57,8 miljoen dollar per week opbrengt. Ter vergelijking: de Grayscale Ethereum Trust (GSET) bracht gemiddeld $10,4 miljoen aan wekelijkse investeringen op.

Ook blijft Grayscale een groot deel van het totale aanbod van Bitcoin opkopen. Gedurende 2Q20 was de instroom in Grayscale Bitcoin Trust evenredig met bijna 70% van alle Bitcoin die in dezelfde periode werd gedolven. Het rapport vond dat dit aandeel steeg tot 118% nadat Bitcoin zijn derde halvering had voltooid in mei 2020.

Bijna 60 miljoen dollar in Bitcoin verhuisde naar Ethereum in juni.

Het Ethereum (ETH)-netwerk is in een stroomversnelling geraakt, omdat de projecten van DeFi op basis van het Ethereum nog steeds een hoge vlucht nemen. Volgens schattingen van Dune Analytics is in juni bijna 60 miljoen dollar aan Bitcoins naar het Ethereum verhuisd.

Medio Demarco, de mede-oprichter van Delphi Digital, droeg de Ethereum boom bij aan de toename van de opbrengst van de landbouw en MakerDAO (MKR) voegde er symbolische bitcoin aan toe. Demarco voorspelt dat deze trend zich zal doorzetten naarmate de gemerkte Bitcoin aan populariteit wint.